Aventura in Transilvania Partea a IV-a




DUMBRĂVENI


Urmatoare noastra oprire a fost orasul Dumbraveni.Primul document despre Dumbraveni datează din anul 1332, cand localitatea apare sub numele de Ebes (Sacerdotes de Ebes).
Case colorate, arhitectura interesanta, un oras care mi-a dat impresia, la prima vedere ca este pustiu. Auzisem ceva despre aceasta idee, cum ca ar fi un "oras fantoma". Cum am ajuns in centrul acestei asezari, ne-au intampinat un grup de copii tigani, cerandu-ne bani si mancare. 

Peppy Web Developer

Aventura in Transilvania Partea a III-a


                                       
                                       Sighisoara Partea a II-a



Peppy Web Developer

Aventura in Transilvania Partea a III-a


          

                                     Sighisoara  Partea I

Am ajuns in Sighisoara si ne-am cazat la cineva. Apoi am pornit spre cetate, ne-am plimbat iar dupa am fost in cimitirul de langa biserica din deal. De acolo am mers la o terasa unde ne-am simtit foarte bine, depanand amintiri din zilele trecute. Am decis sa impart sederea noastra in Sighisoara, in doua parti. 

Cetatea Sighisoara, “cea mai frumoasa si cea mai bine pastrata cetate oraseneasca din Transilvania” a primit de-a lungul timpului apelative ca: Perla Tarnavei, margaritar al Transilvaniei, Nurnberg transilvanean. Sighisoara ni se infatiseaza si astazi ca un veritabil oras-muzeu oferind vizitatorului modern sansa rara de a realiza o intoarcere in timp, in atmosfera medievala de acum cateva sute de ani.
Peppy Web Developer

Aventura in Transilvania Partea a II-a



Archita

Am ajuns in Archita, am traversat un pod de lemn, iar cand am intrat pe straduta principala, ne-au intampinat satenii, unii uitandu-se ciudat la noi, altii bucurosi ca vad "straini", deoarece la prima vedere ei credeau ca nu suntem din Romania. Domnul Mircea, patronul unei carciume din sat, ne-a indrumat catre un loc bun de pus corturile.

Peppy Web Developer

Aventura in Transilvania Partea I



Prejmer

Am plecat din Bucuresti la ora 6:30, am ajuns in Brasov  in jurul orei 10:30, de aici am plecat cu un tren frantuzesc, (Caravelle), care ne-a lasat in gara satului Prejmer. Am vizitat Ansamblul Bisericii Evanghelice fortificate.
Cetatea construita in secolele XV-XVI in jurul bisericii din Prejmer, ale carei inceputuri sunt puse in legatura cu stapanirea cavalerilor teutoni in Tara Barsei (1211-1225), este considerata drept cea mai puternica fortificatie taraneasca din Transilvania medievala.
Cetatea inelara cu dubla incinta prevazuta cu turnuri, sant de aparare si o ampla barbacana in dreptul intrarii, a fost modificata si extinsa in etape pana in secolul al  XVIII-lea.Biserica fortificata de la Prejmer este Monument inscris in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
La interior, zidurile sunt captusite cu incaperi de refugiu dispuse pe mai multe niveluri, destinate sa adaposteasca populatia satului in caz de asediu.


Gara din Prejmer
Peppy Web Developer

Plecam in Transilvania !


Anunt plecarea noastra intr-o excursie in Transilvania, suntem 6 oameni cu o sete de aventura imensa si adrenalina.Traseul este urmatorul: Bucuresti - Brasov - Prejmer - Harman - Archita - Sighisoara - Dumbraveni - Valchid - Biertan - Saschiz - Viscri. Vom da de veste la intoarcere despre toate peripetiile si locurile vizitate. AICI HARTA!
Peppy Web Developer

Restaurant parasit


Restaurant parasit in statiunea Neptun.

Peppy Web Developer