Monumentul Buzludja / Buzludzha Monument


Monumentul Buzludja (Buzludzha)  este unul dintre cele mai râvnite locuri abandonate din Europa.
Aici au fost găzduite întrunirile partidului comunist bulgar. Monumentul a fost inaugurat în anul 1981, iar după caderea comunismului clădirea a ajuns încetul cu încetul într-o stare de degradare.

A fost una dintre dorințele mele cele mai mari de a vizita această clădire, astfel i-am propus lui Andy o călătorie până la Buzludja. Andy fiind un neamț ce m-a contactat pentru o explorare prin București/România. Acceptând propunerea mea, m-am gândit să-l chem și pe Sergio, el fiind un prieten austriac, tot explorator. Și iată cum un monument abandonat atrage 3 oameni din diferite țări.

A fost un drum de 5-6 ore de la București până la Buzludja, dar a meritat pe deplin ! Am cunoscut englezi, bulgari, tot felul de oameni ce ne salutau fără a-i cunoaşte, ceea ce mi s-a părut fantastic.Foto: Andy Winkler
Foto: Andy Winkler
                                                  
                                                      Am petrecut destul de mult timp la aceast "OZN", am reuşit să ma duc şi pe cel mai înalt punct al clădirii, urcând 30-40 de etaje pe nişte scări din fier, într-un loc foarte îngust şi destul de sinistru.
Foto: Andy Winkler

Vă las mai jos site-urile amicilor mei, pentru a vedea şi munca lor: 
 Sergio  http://www.sergiobukini.at/     Andy  http://www.ruinenland.de/


În cele din urma a trebuit să plecăm către următoarea noastră aventură, despărţindu-mă cu greu de acest loc.


Peppy Web Developer

7 comments: