Ce este explorarea urbană?Explorarea urbană este ca o călătorie în timp, o călătorie prin întuneric şi umezeală.Cine ştie de ce vei da la următorul colţ, sau ce se ascunde sub scară.Explorarea urbană cu siguranţă nu este pentru oricine, dar pentru cei ce au experimentat emoţia unei explorări, pentru acei oameni nu există o aventură mai tare.
Ce este un explorator urban?
 O persoană care explorează zonele urbane interzise, cum ar fi tuneluri,acoperişuri,construcţii abandonate, etc. El işi asumă riscuri imense cum ar fi sănătatea şi viaţa. De obicei aceşti exploratori urbani lucrează în grupări mici. Ei adoră sa umble prin case abandonate, sa găsească diferite lucruri care au aparţinut celui care a locuit acolo.
Exploratorii nu sunt criminali. Avem un mare respect pentru locaţia pe care o vizităm şi facem foarte multe cercetări privind semnificaţia istorică şi rolul jucat de locaţie în comunitate. Noi nu facem graffiti-uri, nu furăm, noi nu spargem uşi şi ferestre pentru a obţine intrarea. Suntem acolo pentru a face fotografii. We “take only pictures and leave only footprints”.

În Bucureşti explorarea urbană este practicată de mulţi oameni, dar poate un sfert din aceste persoane o fac cu pasiune şi dragoste pentru tot ceea ce înseamna urban. Trebuie să cunoşti anumite reguli, trebuie să fii rapid în gandire şi în mişcare, trebuie sa iţi dai seama care iţi sunt pericolele şi mai trebuie să fii atent să nu fii văzut, foarte important. Deoarece în Romania “cum ai sărit gardul cum eşti considerat infractor”.

                                                                             
                                        URBAN EXPLORATION ROMANIA
                                                                             Peppy Web Developer

3 comments:

 1. salutare. Mi-ar placea sa ma implic si eu in proiectul tau. Mi se pare o idee cel putin interesanta. Daca tu consideri ca putem extinde discutia, da-mi te rog un semn pe radu.delicote@gmail.com.

  Multam,
  Radu

  ReplyDelete
 2. Buna,

  Sunt foarte reusite fotografiile, iar proiectul e cel putin interesant.

  Daca te intereseaza sa le publici si in alta parte, iti las adresa mea de email pentru mai multe detalii: iulia_andreea_marin@yahoo.com

  Toate cele bune,

  Iulia

  ReplyDelete