Catacombele BrasovuluiIată că site-ul  “Locuri uitate” nu se opreşte doar la Bucureşti şi îşi menţine promisiunea de a vizita cele mai importante oraşe şi zone misterioase ale României.
Braşovul, un oraş pe care mulţi dintre voi îl cunosc şi încă foarte bine, dar nu mulţi ştiu  ce ascunde.

Locuri care nu sunt mediatizate au un secret destul de important.
Tunelurile Braşovului,  probabil aţi auzit de ele,  dar aproape nimeni nu a văzut fotografii din misterioasele catacombe. Dacă în Bucureşti sunt intenţionat ascunse, muşamalizate, iată că în Braşov sunt destul de clare. Mai pe scurt, am ajuns într-unul din tunelurile oraşului.

Un loc incredibil ! 
Ceea ce am văzut în străinătate, cu tunelurile din Paris, iată că am reuşit să fotografiez şi în România.
Arată ca o peşteră, dar este un tunel în toată regula.
La intrarea în această catacombă m-a întâmpinat o uşa din metal, ruginită, parcă pusă acolo de câteva sute de ani. Am intrat în tunel şi totodată o linişte absolută, te simţeai ca şi cum ai fi în inima muntelui, mă gândeam ce vietate poate să trăiască acolo şi dacă sunt singur în tunel.

Picăturile de apă de pe pereţi alunecau într-o baltă abia formată, sunetul pe care îl producea era imens. Am mers câţiva metri, curiozitatea omorându-mă, dar nu am avut tupeul de a merge mult mai mult. Deja avansasem câţiva metri buni, echipat doar cu o lanternă de bicicletă, nu aveam o vedere prea bună, plus că întunericul acela era sinistru, dar şi plăcut, parcă vroiam să stau acolo mult mai mult. Dacă aveam o lanternă mai puternică mă îngăduiam să merg mai departe.

Lăţimea era cam de 1,5m iar în înălţimea ajungea la 2m.
Era destul de mare, înainte de a ajunge la Braşov citisem destul de multe articole în legătura cu aceste “Tuneluri de sub Tâmpa”.
În unele cazuri nu dădeam crezare aproape deloc, dar de când am văzut… ce am văzut, am început să-mi pun anumite semne de întrebare.
Am găsit destul de multe guri de intrare, unele bine ascunse în pădure, altele astupate, iar altele la marginea drumului.Curios din fire, am adresat câteva întrebări unor localnici în legătura cu acestea.
Nici-unul nu a putut să-mi răspundă clar ce-s cu tunelurile astea.  Un domn la o vârstă respectabilă  a înceăput să-mi vorbeasca de marile “Tuneluri de sub Tâmpa”, ceea ce citisem pe net mi-a relatat şi dânsu`. Sunt multe zvonuri ce spun că fiecare tunel duce la câte unul din turnurile de apărare ale oraşului.


Cine ştie ce mistere ascund şi ce rol a avut fiecare tunel în istoria oraşului Braşov. Ascunse bine în pădure, unele acoperite cu liane ca să nu atragă atenţia,  altele cimentate.
Secrete bine ascunse, sute de metri de  galerii, poate kilometri, care pot fi explorate.
Braşovul ascunde multe secrete de care nu aveam habar şi continuă să mă surprindă prin istorie, legende şi realitate.

În continuare vă prezint câteva fotografii făcute în oraş.Peppy Web Developer

7 comments:

 1. In a 5-a poza de jos in sus ce este?

  ReplyDelete
 2. unde se afla tunelul acesta? mersi

  ReplyDelete
 3. cauta tu mai bine ce iti arata Honterus cu degetul langa biserica neagra si nu ma refer la liceu,ai sa fi surprins ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. De cand ti-am citit comentariul am tot cautat, dar n-am gasit nimic, si ma roade chestia asta asa de tare :)) zi-mi te rog

   Delete
 4. Pozele cu tunele, sunt unele in catacombele Brasovului si unele filmate in tunelul cu doua intrari de langa Turnul Negru.
  Cat despre gunoaie puteti sa stati linistiti. Gunoaiele au fost stranse si aruncate in container de catre voluntarii care erau pentru salvarea aleii Dupa Ziduri de la intentia edililor de a o distruge cu tunelul rutier. Voluntarii au curatat cu o luna inaintea desfasurarii festivalului Cerbul De Aur 2018

  ReplyDelete
 5. Catacombele mai au si unele secrete ca unele tunele foste inaccesibile, au fost explorate datorita facilitarii accesului in intrarea secreta de langa fostul cinema "Popular" dezvaluind inca o retea de tunele dintre care unele de mers pe burta ce contin un tub imens misterios din ciment ce seamana cu conducta metalica imensa a acceleratorului de particule de la Institutul de Fizica Atomica Bucuresti-Magurele. Chiar e un mister total. Ce rol o fi avand acel conduct de ciment ce comunica cu una din centrale care este construita peste o intrare in catacombe? Nu stiu.

  ReplyDelete