Cine sunt ?Mă numesc Petre Mărgineanu şi sunt unul dintre acei oameni care adoră aventura şi misterul. 
Caut cele mai ascunse secrete ale oraşelor ţării, încercând să le scot la lumina.

Digi 24 HD

" Tuneluri, case vechi boiereşti, fabrici, spitale. Astăzi, toate aceste clădiri sunt în paragină, bătute de vreme şi uitate de lume. Din mijlocul oraşului, imobilele, funcționale cândva, oglindesc indiferenţa oamenilor şi a autorităţilor. Ele sunt locurile uitate.
Există, însă, câţiva tineri care nu vor dă dea uitării spaţiile abandonate. Şi-au făcut din ele locuri de joacă şi, acolo, îşi aduc aminte de copilărie: explorează ruinele și încearcă să le afle povestea. Pun cap la cap informaţiile şi scriu istoria locului. Astfel, clădirile părăsite revin la viaţă, chiar dacă numai prin intermediul poveştilor spuse pe internet. Cei care se cred urmaşii moderni ai lui Cristofor Columb îşi spun simplu: exploratori urbani. "

                                                   România TV


" Petre Mărgineanu este un fotograf de numai 18 ani, însă a devenit deja cunoscut datorită proiectului "Locuri uitate", pe care l-a iniţiat când avea doar 15 ani. Opera sa se adresează oamenilor îndrăgostiţi de istorie şi de poveştile spuse de locuri prin care trecem, poate, zilnic, fără a le observa, însă. ROMÂNIATV.NET a stat de vorbă cu tânărul fotograf despre marea sa pasiune, şi anume fotografia şi explorarea urbană. "

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/locuri-uitate-din-romania-vazute-prin-obiectivul-unui-tanar-fotograf-galerie-foto_98289.html#ixzz3Ig35RyM3

Adevărul.ro

-Articol 1 -Articol 2 -Articol 3


" La 17 ani, Petre Mărgineanu este unul dintre aceia care explorează şi vor să readucă în atenţia publicului locurile pe care el le numeşte, simplu, "uitate". Petre Mărgineanu se consideră un astfel de explorator. Se declară îndrăgostit de locurile care "emană istorie". "Deşi are doar 17 ani, Petre Mărgineanu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Matei Basarab din Capitală reuşeşte să transpună în imaginile sale postate pe site-ul www.locuriuitate.com viaţa oraşului în ansamblu. Cele mai aglomerate artere ale oraşului, pe care mulţi dintre noi le tranzităm zilnic, au devenit doar nişte distanţe fade care trebuiesc parcurse, însă pentru cei care se opresc puţin şi reuşesc să se desprindă de vacarmul cotidian, Bucureşltiul are foarte multe de oferit. "Mixtopia

Petre e fotograful care ia orasul la pas si nu ignora toate locurile uitate. Le abordeaza, le afla povestea, le fotografiaza si apoi la urca pe site-ul sau, Locuri Uitate. Pentru el orasul e un spatiu de explorat, un loc caruia trebuie sa-i afli toate secretele si sa le prezinti apoi oamenilor.
A ajuns in cladiri parasite, in fabrici si in constructii in care istoria e inca vie.
- See more at: http://www.mixtopia.ro/mixtopieni/petre-margineanu#sthash.a9IgZXfJ.dpufGetlokal 

"După ideea “take only pictures and leave only footprints” un curajos (Peppy) se urcă pe tot felul de clădiri pe care noi le vedem doar de pe trotuare sau intră în clădirile vechi și părăsite din București și fotografiază locurile faine de care să ne bucurăm și noi, cei din spatele unui monitor. "" Un liceean din București ne propune să redescoperim spațiile urbane și ne invită la un tur virtual al unor locuri de mult uitate, atât din București, cât și din alte orașe din țară. 


Petre Mărgineanu este elev la Colegiul Național Matei Basarab din București și, pe site-ul său, locuriuitate.com ne invită să descoperim, măcar din fața monitorului, clădiri și zone mai puțin cunoscute din București, dar și Brașov. În fosta cetate medievală, tânărul explorator a descoperit catacombele de sub Tâmpa și le-a fotografiat. "


Bigcitylife   -Articol 2

"Petre Mărgineanu a ajuns în drumul meu la sugestia unui coleg blogger. Mi-a propus să arunc un ochi pe blogul său, care de altfel are şi un nume foarte sugestiv “locuri uitate”. Odată ce am pătruns pe acest tărâm, Bucureştiul a căpătat subit o cu totul altă dimensiune.
Am intrat prin case abandonate, am străbătut tuneluri (parcă le-am şi simţit mirosul apăsător şi umezeala), am vizitat spitale demult închise, lacuri ce păstrează ruine, parcuri, licee, iar la final am dat o tură şi pe la crematoriu. O incursiune de câteva minute. O galerie de poze demnă de o enciclopedie, după părerea mea. Un Bucureşti pe care nu-l cunoşteam. Mă bucur totuşi că am făcut cunoştinţă cu acesta prin obiectivul acestui tânăr de 17 ani.
Şi cum astfel de imagini exploratoare de Bucureşti nu au cum să treacă neobservate de ochii celor mai mari din domeniu, fotografiile lui Petre le puteţi admira şi la Expoziţia de fotografie a concursului CITYbilitate, organizat în spaţiul expoziţional al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, din Bucureşti. Din păcate, expoziţia se închide chiar mâine, la ora 18:00. Aşa că ar fi bine să vă grăbiţi! La 17 ani, Petre Mărgineanu este unul dintre aceia care explorează şi vor să readucă în atenţia publicului locurile pe care el le numeşte, simplu, "uitate".  "

 

Peppy Web Developer

No comments:

Post a Comment