Spitalul Caritas / Caritas Hospital


Spitalul Clinic Caritas " Acad. Prof. Dr. Nicolae Cajal " Spitalul, unitate importanta cu veche traditie in asistenta medicala, cercetarea stiintifica si invatamantul medical, a fost inaugurat la 23 iunie 1933 cu denumirea de Asezamantul de Binefacere “Spitalul Caritas si Noua Maternitate”. In anul 1940 spitalul s-a dezvoltat prin constructia a 3 corpuri de cladiri in care au functionat sectiile de Medicina Interna, Chirurgie, Ftiziologie si Obstetrica si Ginecologie. Din anul 1950 Spitalul Caritas devine spital universitar fiind infiintate clinicile de Medicina Interna de catre profesorul C. C. Iliescu, de chirurgie generala condusa de profesorul I. Juvara si clinica de ftiziologie condusa de catre profesorul Maximilian Popper si ulterior clinica de obstetrica si ginecologie condusa de catre profesorul I. Achim .

FOTO -->




SCURT ISTORIC

Ce a reprezentat Spitalul Caritas   

• Spitalul Caritas a fost construit în 1880 şi funcţiona mai mult ca un cămin destinat femeilor şi copiilor din familiile sărace. Din 1891, este transformat din aşezământ de binefacere în ambulatoriu cu toate specialităţile medicale. Între anii 1916 şi 1918 funcţionează ca spital de război, sub patronajul principesei Maria.
• În 1933, Comunitatea Evreilor din Bucureşti inaugurează aici „Noua Maternitate", eveniment la care participă Carol al II-lea însoţit de regina Elisabeta a Greciei;
• Între 1936 şi 1940 se pun la punct secţii de chirurgie şi Medicină Internă
• În 1941, autorităţile militare române transformă Caritas-ul în spital de război
• În 1948, spitalul este naţionalizat
• Între 1977 ŞI 1979, se înfiinţează secţii de cardiologie, medicină internă, terapie intensivă şi o secţie de neonatologie
• În 2005, spitalul este retrocedat fundaţiei „Caritatea"
• În 2011, spitalul se închide



























   

Peppy Web Developer

8 comments:

  1. intrebarea e ...cum ai intrat acolo?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu ceva curaj si incredere, poate si cu putin noroc.

      Delete
  2. Stii cumva unde este mutata sectia chirurgie din acest spital ?

    ReplyDelete
  3. Se poate intra in spital?

    ReplyDelete
  4. Se pare ca ai intrat inaintea noastra :))) sper ca tu nu ai avut probleme cu garda :))) dar oricum a fost cel mai amuzant de pana acum....super adrenalina...toti am fost fugariti de ultimul etaj unde am fost gasiti pana la iesirea din spital in mai putin de un minut :)))

    ReplyDelete