Biserica fortificată din Vărd


Am intrat destul de greu în acestă biserică. Uşa pe unde se intră normal, era închisă (bineînţeles), dar am descoperit o intrare în partea din faţă a bisericii, destul de bine ascunsă în tufişuri. Imi dădea acces către turn şi către altar, din păcate era o uşă mică de lemn care era închisă pe dinăuntru.

 Am înconjurat biserica şi am descoperit un geam spart care îmi oferea accesul în interior. Din păcate am putut sta doar într-o anumită poziţie şi într-un anumit loc, deoarece totul stătea să cadă.

Dacă vă uitaţi atent sub altar, există 3 grinzi de lemn, ei bine de acolo pornesc tuneluri care duc spre 30 de case din localitate.

Un scurt istoric:
Biserica evanghelică din Vărd este situată în satul Vărd, din comuna Chirpăr, județul Sibiu. Biserica a fost construită în secolul al XIII-lea.
Biserica evanghelică cu hramul Sfintei Maria a fost construită în stil romanic în secolul al XIII-lea. Turnul de apărare, care adăpostește și clopotnița, a fost ridicat în anul 1438, el fiind adosat fațadei de vest. (wikipedia)








Peppy Web Developer

2 comments: