Aventura in Transilvania Partea a V-a




Biertan

Localitatea Biertan este atestata documentar in 1283, intr-un document alaturi de Medias si Mosna, toate trei localitatile aflate intr-o competitie acerba pentru obtinerea centrului administrativ al celor "Doua Scaune" (de Medias si Schelk). Astfel fiecare din cele trei localitati incerca sa-si mareasca renumele printr-o constructie sacrala mai impunatoare si ornamentala.





Una dintre cele mai frumoase zone in care am fost.
Am reusit sa gasim un loc bun de pus corturile, undeva pe un deal, unde privelistea era deosebita.





                                                       Interiorul bisericii din Biertan










Aceasta a fost excursia noastra in Transilvania.Ne-am simtit foarte bine, ne-am speriat in anumite cazuri, am ras, am plans.Unii dintre noi nu ne cunosteam inaintea acestei excursii iar aventura in care ne-am decis cu totii sa mergem ne-a unit, ne-a facut sa ne cunoastem mai bine.
Am cunoscut oameni care ne-au ajutat, oameni foarte primitori.
  Unii dintre noi nici nu stiam ca exista asemenea locuri scoase parca din basm, cu privelisti si constructii deosebite, pentru care turistii dau bani multi sa le viziteze.
Peppy Web Developer

2 comments:

  1. Doamne cat e de frumos Biertanul. Chiar ca acestea sunt locuri uitate de majoritatea oamenilor. Dar cine cauta frumusetea si cauta sa o aprecieze, acela o va gasi mereu. Felicitari !

    ReplyDelete