Întâlnire cu un explorator străin




În luna noiembrie m-am întâlnit cu un coleg de explorare urbană. Tipul fiind englez dar locuid în Bulgaria la Varna. Darmon Richter , are un blog foarte interesant în care işi scrie aventurile din toate colţurile lumii .
M-a contactat în luna noiembrie pentru a fi sigur că are pe cineva cunoscut aici, în România.
Noi, exploratorii, daca mergem în altă ţară special pentru o explorare putem contacta un alt explorator de acolo pentru a ne arăta înprejurimile, sau, daca timpul ni-l permite putem face asta de capul nostru, dar cea mai bună metodă pentru siguranţa noastră este aceasta.

Un fel de ajutor reciproc, dacă vin la tine mă ajuţi şi invers sau daca nu, o faci de plăcere. Pentru mine a fost o plăcere să-i prezit România aşa cum este ea, cu bune şi cu rele.

Înainte de a ajunge în România, mă gândeam unde să-l duc, m-am decis sa mergem la Fortul Leurdeni, unul dintre cele mai mari şi bine păstrate fortificaţie din jurul Bucureştiului.
                                                                                      READ MORE ==>


Ne-am întalnit la Cişimigiu, un parc pe care l-a numit el, deosebit.

Am plecat către fort, acolo unde am descoperit caţiva oameni care se jucau airsoft.Când am ajuns în faţa fortului, Darmon a fost uimit de ceea ce vedea, a spus că este extraordinar şi nu înţelege de ce este in starea aceea. I-am spus că ceea ce vede el de afară este nimic faţă de ce galerii sunt în subteran. În legatură cu starea fortificaţiei, ce puteam să-i răspund? Nepăsarea autoritaţilor de clădirile şi istoria noastră.

Vizita lui a fost un început al Urbex România cu cei din afara. Eu, personal, încerc să fac o legatura bună între noi şi ei. În ultimii 15-20 de ani s-a început serios explorarea urbană în occident, în România a venit foarte târziu, în prezent în tara noastră suntem doar 4-5 oameni care facem asta, sau care cel puţin o arată pe internet.

Site-ul „Locuri uitate / Forgotten places” a început să fie cunoscut internaţional, poate şi din cauza forumurilor din Europa şi din întreaga lume, în care site-ul se implică. „Locuri uitate” a creat şi pagina de facebook „Urban Exploration Romania” , în care toţi pasionaţii pot găsi articole şi fotografii din aventurile noastre, pot pune chiar ei poze în legatura cu explorarea urbană.
Peppy Web Developer

No comments:

Post a Comment