Pasajul Lujerului



În spatele hypermarketului Cora Militari se află un tunel de cale ferată care merge paralel cu Pasajul Lujerului. Mizeria si gunoaiele domnesc în aceste locuri, iar oamenii străzii nu s-au sfiit să apară.
Tunelul abandonat de cale ferată, care subtraversează Bulevardul Iuliu Maniu, a fost dat in folosinţă cel mai probabil în anul 1987 când şi Pasajul Lujerului a fost deschis, rolul lor fiind fluidizarea traficului pe Bulevardul Păcii (actual Iuliu Maniu).












    Această pasarelă pietonală a fost construită pentru a scurta accesul dinspre statia de metrou spre blocuri.







Dincolo de aceste uşi antiatomice se află depoul Semănătoarea.



Un articol foarte bun găsiti şi pe http://arhivadegeografie.wordpress.com/2012/04/18/tunelul/
Peppy Web Developer

6 comments:

  1. Păcat că a ajuns așa. Dacă am citit eu bine pe undeva, se pare că este (era) unica subtraversare feroviară (urbană?) din țară.

    ReplyDelete
  2. Foarte interesant, trebuie neaparat sa ajung pe acolo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. e un loc foarte tare, dar ai grija ca sunt tigani la intrare, sunt si multe gunoaie

      Delete
    2. Ce usi anti atomice? Am fost acolo si nu am vazut nimic?!?

      Delete
  3. Era singura subtraversare de cale ferata in oras. Cand eram mic credeam ca nu exista tunele de cale ferata in campie in afara de metrou, dar uite ca in pasajul Lujerului e tunel de tren in campie, si unde? La Bucuresti. Pacat ca nu circula nimic pe acolo si noaptea umbla oamenii strazii, si trebuie sa am grija pe acolo

    ReplyDelete
  4. De altfel Bucurestiul este orasul tuturor posibilitatilor: exista si prosperitate cu zone foarte bogate si luxoase, dar si favele mai raufamate ca cele din provincie. Exact ca in New York de la Bronx pana la Manhatten.

    ReplyDelete